fredag 19 mars 2010

Canute Ocean: DO: Rätten till religion går före jämställdhet

Canute Ocean: DO: Rätten till religion går före jämställdhet

2 kommentarer:

  1. 1967 till 1975, gick vi med M/S Yarrawonga på Afrika-kusten och hämtade logs långt upp i floderna, vi var även till Sapele beläget 10 eller 12 timmars gång upp i floden Niger till det dåvarande Biafra.
    Jag minns så väl förintelsen av det kristna folket i Biafra, som muslimerna höll på med.
    Den ende, som bistod dessa utarmade kristna folk var den svenske flyghjälten Carl Gustav von Rosen, som hämtade förnödenheter från den Portogisiska ögruppen en bit ute i Atlanten Sao Tomé och Principe, i form av s.k nödbomber, vilket han flög in med över Biafra och släpte ner till det svältande, ockuperade folket fastbundna i små fallskärmar.
    En gång, fick jag flyga från Nigerias huvudstad Lagos och landade på en grusväg i en liten by långt uppe i Biafra, med ett litet propellerplan.
    Den engelske agenten, som efter en stund hämtade upp mig, för att köra mig ner till floden Niger, 73 km lång var denna mycket riskabla bilresa, då det ide ligen dök upp islamististka militärer, med ris på hjälmarna och vapnen riktade mot oss, för att kolla våra pass.
    Vi fick se hur militärerna samlade ihop den kristna befolkningen, för att lära dem att be mot Mekka, som agenten sade.
    Militärerna är väldigt noga med detta.
    Antingen ett nackskott eller att be. Sådana var direktiven för de kristna där.

    SvaraRadera
  2. Ja, det är i princip samma sak nu för kristna. Islam har blivit väldigt aggressivt och hela sharialagen införs i länder som innan hade exempelvis en annan brottslagstiftning. Sharialagen gäller i princip i alla muslimska länder för familjelagstiftningen, men brottslagstiftningen kan bygga på romersk eller anglosaxisk rätt. Men nu ska islam dominera och spridas överallt, t o m i väst.

    SvaraRadera